Élelmiszeripar

Víz- és energiahatékonyság – az élelmiszeripar legfőbb kihívása

 

Mivel a világ népessége egyre nő, a világ fenntartható élelmezése világszerte kihívást jelent. Ennek a problémának központjában a víz áll, mivel az élelmiszer-és italgyártás a legnagyobb vízigényű iparágak közé tartozik. Az élelmiszergyártás vízökológiai lábnyomának csökkentése az élelmiszeripar alapvető célja.

Ennek elérése érdekében az élelmiszeriparnak a vízfelhasználás valamennyi szempontját szem előtt kell tartania. A víz minden cseppje érték, ezért fontos, hogy minden folyamat során (a kutak vagy felszíni vizek szállításától kezdve az élelmiszeripari termékek gyártásában felhasznált víz kezelésén és a feldolgozó üzemeken belüli újrafelhasználásán keresztül a szennyvíz kezeléséig és elvezetéséig) a lehető leghatékonyabban hasznosítsuk azt.

Innovatív termékeinkkel és szolgáltatásainkkal olyan megoldásokat kínálunk, amelyek megbízhatóak, energiahatékonyak, és támogatják a víz okos és takarékos felhasználására irányuló törekvéseket.

Tekintse meg, milyen megoldásokat nyújtunk az Ön alkalmazási területén!