Gyógyszeripar

Tisztaság és fenntarthatóság – a gyógyszeripari vízkezelés alapjai

 

 

A tápvíztől kezdve a belső kezelésen és a gyógyszeripari minőségű víz elkészítésén keresztül annak elvezetéséig a víz kritikus szerepet játszik a gyógyszergyártásban. A gyártás minden fázisában két célt kell megvalósítania a vízkezelésnek: tisztaság és fenntarthatóság. A szennyezés rendkívüli kockázatokat rejt, ezért a vízszennyezés elkerülése alapvetően fontos a termékbiztonság érdekében. A kezeléseknek meg kell felelniük a speciális gyógyszeripari követelményeknek.

Mivel a fertőtlenítés kritikusan fontos, jellemzően több módszert, köztük termikus, UV és ózonizálási módszert alkalmaznak több ponton a kezelés eljárásban. Ezek a fertőtlenítési eljárások nem hoznak létre kémiai melléktermékeket. Az UV egyre inkább előnyben részesített megoldás, de fontos, hogy ez csak az alkalmazási pontnál fertőtlenít.  A csövekben esetleg felhalmozódó mikrobás biofilmek elpusztításához jellemzően ózon alkalmazására is szükség lehet.

A Wedeco megbízható, élen járó márka a fertőtlenítési eljárásokban. A Wedeco UV rendszerei és ózonberendezései vezető szerepet töltenek be az iparban az energiahatékonyság terén.

Tekintse meg, milyen megoldásokat nyújtunk az Ön alkalmazási területén!